• Weboldal készítés Szeged
    Mobilbarát Weboldal készítés
    Reszponzív Honlap készítés Szegeden
  • Honlap szerkesztés Szeged
    Ügyfélszerző Webáruház készítés
    Komplett Webáruház, Webshop készítése
  • SEO Keresőoptimalizálás Szeged
    Keresőoptimalizálás - SEO
    Keresőmarkeing, Google, Facebook marketing
  • Laptop szervíz Adatmentés Szeged
    Helyszíni Számítógép javítás Szegeden
    Rendszergazda szolgáltatás - Adatmentés Szeged

Az adatmentés fontossága manapság folyamatosan napirenden van, illetve elengedhetetlen, hiszen egyre több, és fontosabb adatot tárolunk a számítógépeinken. Ha elromlik egy számítógép, akkor néhány ezer forintból meg lehet javítani, vagy új alkatrészt lehet vásárolni, ugyanakkor a gépen lévő adatokhoz, ha elvesznek, akár a húszszorosáért juthatunk ismét hozzá.

Nem csak a cégeknél, vállalkozásoknál, hanem a magánembereknél is rendkívül fontos lehet, hogy a számunkra fontos adatok mentéséről folyamatosan gondoskodjunk. Ehhez pusztán egy kis idő
ráfordítás szükséges, és meg lehet oldani az adatok akár napi mentését is. Manapság minden számítógépben van DVD író és az optikai lemeznek sincs már borsos ára, és ez az ár az adatmentés (helyreállítás) árának pusztán a töredéke.

Hogy ez miért fontos? Gondoljunk arra, hogy véletlenül felülírunk egy számunkra fontos dokumentumot, ahelyett, hogy más néven mentettük volna el. Ilyenkor semmi más dolgunk nincsen, mint a lementett adatokról egy mozdulattal helyreállíthatjuk.

Ha úgy gondolja, hogy Önnél minden rendben van, mert pl. minden nap készül automatikusan mentés, nézzen utána, hogy valóban minden fontos adat mentésre került-e. A tapasztalatok azt mutatják ugyanis, hogy sok esetben kimaradnak fontosabb adatok.

AdathelyreállításAmire érdemes odafigyelni:

  • Egyedi - könyvelő, ügyviteli, grafikai - programok, amelyek adatai nem biztos, hogy a szerveren tárolódnak, így az automatikus mentésbe sem kerülhettek bele.
  • Levelezés, illetve a címjegyzék. Amennyiben nem a központi levelező szerver szolgálja ki a céget, hanem külső szolgáltatóval állnak kapcsolatban, a leveleket a munkaállomások töltik le a szolgáltató levelező szerveréről, így ezek a munkaállomáson tárolódnak. Ezek mentéséről külön kell gondoskodni.
  • Egyedi felhasználói beállítások - felhasználó profil, egyedi könyvtárak, különböző böngészők beállításai, kedvencek, jelszavak, háttérképek, stb.
  • Különböző hordozható eszközök: külső merevlemez, USB memória, digitális fényképezőgép, PDA, stb.
  • Saját alszerveren tárolt alkalmazások - weboldal, webszolgáltatások, integrált rendszerek, stb.

Az eddig leírtakat, ha betartja, és jól bekonfigurálva menti az adatokat, még nem biztos, hogy a mentés sikeres lesz.
Bizonyos időközönként állítsuk vissza egy másik helyre az adatokat, és teszteljük működött-e a mentés, vagy hasonlítsuk össze az eredeti adatállománnyal.
Pár percet vesz igénybe, de ezzel megspórolhatók a későbbi meglepetések.

Bővebb információra van szüksége? Hívjon, hogy segíthesünk! - Tel: +36 20 985 7489